TIPS & TRICKS pentru a avea flori frumoase cat mai mult timp

Pentru ca multi prieteni ai atelierului Floricel ne solicita sfaturi si vor sa stie cat mai multe secrete in legatura cu pastrarea si intretinerea florilor, noi ne-am gandit ca ar fi util sa le oferim cateva sfaturi specializate. Acum veti afla cum se pot reconditiona tijele florilor pe care le credeati pierdute din cauza ofilirii lor si, de asemenea, cum se taie corect o floare.

Pasul 1 – Cum sa reconditionam tijele florilor

Orice floare care incepe sa dea semne de ofilire poate fi revitalizata daca introducem timp de 30 de secunde tija florii intr-un vas cu apa adusa in punctul de fierbere. In cazul unei tije lemnoase (ex. Liliac), acest timp poate fi chiar mai lung. Vom introduce aproximativ 10% din tija in apa respectiva, avand grija sa nu depasim timpul recomandat.
Daca tija este destul de scurta, vom avea grija ca aburul sa nu ajunga la floare. Poti proteja floarea infasurand-o in hartie de orez/matase. Este foarte important sa cunoastem aceasta metoda de reconditionare, intrucat 99% dintre florile tratate isi vor reveni la forma ideala, gata de a fi puse in aranjamente flori. Totusi, e bine de stiut ca aceasta operatiune se poate face si cu apa rece pentru tijele mai delicate.

Pasul 2 – Cum sa taiem florile

Ar trebui sa aveti la indemana foarfeci sau cutite foarte bine ascutite pentru a nu zdrobi tija in timpul taierii. Este foarte important ca taierea tijei sa se faca in diagonala pentru a mari suprafata prin care floarea isi absoarbe nutrientii din apa. Taierea dreapta nu este recomandata. De asemenea, ar trebui sa indepartati toate frunzele care ajung sub nivelul apei pentru a elimina riscul aparitiei de bacterii, caci acestea pot scurta viata florii.

Pasul 3 – Curatarea vazei

Pentru ca florile sa reziste cat mai mult timp, este recomandat ca vasul in care le vom aranja sa fie curatat temeinic cu apa si sapun sau chiar cu inalbitor pentru a distruge eventualele bacterii care s-ar putea dezvolta pe peretii vasului. Aveti grija ca, la final, vasul sa fie clatit foarte bine cu apa curata. Pentru a avea flori frumoase cat mai mult timp, nu uitati sa schimbati apa din vas la 2 zile si sa reimprospatati tijele cu o taietura noua de 2-3 cm. In caz contrar, in cateva zile, veti constata ca apa va incepe sa emane un miros neplacut.

Succes!

Floricel este un atelier de design floral personalizat, care a aparut din pasiunea si dragostea pentru natura si tot ce inseamna ea.
Facebook AtelierFloricel.ro
Bucuresti | Romania | 0723 588 863 | office@atelierfloricel.ro