Terarii

Tablouri verzi

Pasiunea pentru natura poate capata forme artistice de-a dreptul uimitoare. Terariile sunt creatii cu adevarat remarcabile, reproducand un colt de natura luxurianta, un ecosistem cu plante vii protejate de o cupola de sticla sau intr-un vas deschis. Practic, un terariu este o gradina reprodusa la scara mica, o gradina pe care tu o poti aduce in propria locuinta.

Vino la noi si vom crea impreuna orice model de terariu doresti. Toate accesoriile folosite (casute, garduri, felinare, bancute, animale, scari etc.) sunt realizate manual si personalizate pentru a recrea cat mai real tabloul pe care vi-l imaginati.

Scurta istorie a terariilor

Primul terariu dateaza din anul 1842. Cel care l-a creat atunci, din intamplare, a fost medicul londonez Nathaniel Bagshaw Ward. De fapt, el dorea sa studieze comportamentul insectelor si, din greseala, a creat primul model de terariu in momentul in care intr-un vas folosit pentru studiu a germinat un spor de feriga intrat accidental. Moda terariilor s-a raspandit rapid in randul englezilor, in epoca victoriana. Oamenii, de fapt, aveau acasa “cutii Ward”, denumite astfel dupa numele doctorului Ward.

El a creat cutii speciale in care pastra plantele care trebuiau transportate in siguranta din Londra pana in Sydney, Australia. Cand au vazut ca plantele ajungeau cu bine la destinatie, oamenii au inceput sa trimita plante si pe ruta de intoarcere in Marea Britanie. Aceasta inventie arata pentru prima data ca plantele pot supravietui intr-un mediu inchis, fara niciun fel de ventilatie.

Terariile sunt de doua tipuri:

  • inchise: varietati de plante tropicale asa cum sunt muschii, orhideele sau ferigile. Inchiderea unui astfel de terariu permite circulatia apei in interior. Acest terariu poate fi deschis saptamanal pentru eliminarea excesului de apa. Prin deschiderea lui regulata, este prevenita dezvoltarea mucegaiului si a algelor ce pot dauna plantelor. Aceste terarii necesita o combinatie de tipuri speciale de pamant.
  • deschise: terarii care se potrivesc mai bine plantelor care nu iubesc atat de mult umiditatea si necesita mai multa lumina de la soare, cum ar fi diferitele tipuri de cactusi sau plantele suculente (Haworthia, Echeveria, Sedum, Crassula novata, etc.)

Orice tip de terariu ai alege, iti garantam ca un asemenea aranjament se va integra armonios in orice spatiu interior in care vei dori sa il amplasezi, fiind, totodata, si un cadou extrem de inedit.

Iti doresti niste tablouri verzi in casa ta? AtelierFloricel iti indeplineste dorinta…

  Un terariu este de obicei un recipient de sticlă sigilabil care conține pamant și plante, putand fi deschis si inchis pentru acces facil si pentru intretinerea sa. Acestea sunt adesea păstrate ca obiecte decorative in casele iubitorilor de plante. [Continua sa citesti…]

 
Floricel este un atelier de design floral personalizat, care a aparut din pasiunea si dragostea pentru natura si tot ce inseamna ea.
Facebook AtelierFloricel.ro
Bucuresti | Romania | 0723 588 863 | office@atelierfloricel.ro